Dario Sotelo

Dario Sotelo

Director de la Banda Simfònica i Professor de Direcció Instrumental de l'Escola Municipal de Música de la Ciutat de São Paulo. És el president actual de la WASBE (World Association of Symphonic Bands and Ensembles), el primer llatinoamericà en ocupar aquest càrrec. Format en piano, violí i viola, va rebre el títol de Màster en Direcció Orquestral per la City University de Londres, com a alumne d'Ezra Rachlin. Va crear i establir orquestres joves a Tatuí, Belo Horizonte i São Paulo.

A través del Conservatori de Tatuí, va realitzar diversos encàrrecs a compositors brasilers: Mario Ficarelli, Ernest Mahle, Edson Beltrami, Hudson Nogueira i Ricardo Silva, i va realitzar més de 130 estrenes mundials. Com a director, ha actuat en diversos països com Hongria, Austràlia, Alemanya, Anglaterra, Espanya, Sud-àfrica, Colòmbia, Uruguai, Costa Rica, Paraguai, Argentina i Taiwan. Va establir i coordinar les edicions I, II, IV i V de la Conferència Iberoamericana de Compositors, Arreglistes i Directors de Banda Simfònica. Va establir i coordinar el Seminari Nacional de Direcció de Banda de 2013 a 2017.

Va organitzar també la 1a setmana Composició per a Banda I i la II Edició del Concurs Nacional de Composició per a Banda. Va escriure 5 espectacles infantils i juvenils per a projectes dirigits a les escoles públiques. Va ser Director Titular i Director Artístic de l'Orquestra de Sopros Brasilera durant 24 anys i ha gravat 8 CD amb obres brasileres. Va col·laborar amb la sèrie nord-americana Teaching Music Through Performance in Band, volum 10.