Iluminada Pérez Frutos

Iluminada Pérez Frutos

Iluminada Pérez Frutos és: Doctora amb Menció Internacional per la Universitat de Granada, Compositora, Investigadora, Catedràtica en el C.S.M. "Victoria Eugenia" de Granada, Guitarrista i Pianista.

Iluminada inicia la carrera artística en el Conservatori Superior de Música de Badajoz, on obté titulacions professionals i superiors en diferents especialitats: Piano, Guitarra, Solfeig i Teoria de la Música, que amplia posteriorment en el Reial Conservatori Superior de Música "Victoria Eugenia" de Granada, on obté el Premi Extraordinari Fi de Carrera en l'especialitat de Composició. Títol "Diplomada en Ciències Empresarials per l'especialitat de Comptabilitat" per la Universitat d'Extremadura.

Entre els premis i guardons cal destacar: Primer Premi del Concurs Internacional de Composició "D. Juan De Borbón", Primer Premi en el 1r. Concurs Nacional de Composició per a Ensemble de Percussió del European Meeting of Contemporary Percussion, Premi de Música en el Concurs de l'Académie Royale des Lettres & des Beaux-Arts de Bèlgica, Menció d'Honor en reconeixement de la seua actuació i èxit en el "International Music Prize for Excellence in Composition" als EUA, Primer Premi en el "Unna Internationale Komponistinnen Bibliothek" a Alemanya, Tercer Premi en el "Kazimierz Serocki 11th International Composers' Competition" a Polònia, Accèssit en el Concurs Internacional de Composició "Pablo Sorozábal", Premi del Centre per a la Difusió de la Música Contemporània, en el marc de la Trobada de Composició Musical Injuve, Finalista en el XXIV Concurs Internacional de Composició "Alea III" Boston, Premi Extraordinari Fi de Carrera en l'especialitat de Composició per unanimitat del jurat, Premi d'Honor pel seu mèrit en l'especialitat de Composició de Grau Superior, etc.

En la seua formació com a compositora, ha estudiat amb William Kinderman, Ivan Nomick, Michael Musgrave, Salvatore Sciarrino, Brian Ferneyhough, Cristóbal Halffter, Mauricio Sotelo, Manferd Trojahn, José Manuel López López, Julio Estrada, James Dillon, Kaija Saariaho, etc.

Fruit de la seua tasca d'investigació és la seua Tesi Doctoral "Al-Azahar, Aromas de leyenda como objeto de estudio" (Sinergía entre Música clásica i Aromas).

Ha rebut l'encàrrec del Congrés dels Diputats i de les Corts Generals per a la commemoració del 40 aniversari de la Constitució Espanyola, davant de SS.MM. els Reis. Actualment, al mateix temps que desenvolupa la carrera de Compositora, és Catedràtica en el Reial Conservatori Superior de Música "Victoria Eugenia" de Granada.