Laszlo Marosi

Laszlo Marosi

Reconegut pel seus coetanis com el Director dels directors, Laszlo Marosi disfruta d'una carrera professional com a Director de bandes i orquestres en concerts, festivals, estudis de gravació i acadèmies de tot el món, incloent-hi Europa, Àsia, Àfrica, Austràlia i el continent americà.

Nascut a Savar, Hongria, Marosi va iniciar l'educació musical als cinc anys i la va continuar després al Music Gymnasium, on es va especialitzar en Piano i Trombó. Va estudiar Direcció en l'Acadèmia de Música Liszt, amb Tamas Breitner, el Director de l'Òpera de Pécs.

De 1982 a 1997, Marosi va treballar com a Director de la Magyar Honvédség Központi Zenekar (Banda Central de l'Exèrcit Hongarés).

Durant aquest període, va gravar diverses obres de Liszt i d'altres compositors hongaresos contemporanis.

També va dirigir la seua formació per a produccions de ràdio i televisió i va estar de gira amb el grup per tot Europa.

El seu llibre La història de la música militar a Hongria de 1741 a 1945 es va publicar l'any 2011. Marosi ha portat el timó de les gravacionscomercials des de la dècada dels 80 i ha aparegut en desenes d'àlbums.

Ha guanyat en dues ocasions el premi Artisjus, atorgat per la Unió de Compositors d'Hongria; el 1998, el premi FAME en el Festival de Música d'Europa Central a Schladming (Àustria); el 2013, el Research Incentive Award (RIA) de la Universitat de Central Florida (UCF); el 2016, el Roger Bobo Award de la International Tuba and Euphonium Association (ITEA) i va ser nomenat Ambaixador per la Pau per Mil Milenios de Paz-Fundación Paz, Ecología y Arte (PEA) de la UNESCO, Argentina.