David Gómez Ramírez

David Gómez Ramírez

David Gómez Ramírez és titulat en Direcció pel Conservatori Superior de Música de València. Realitza el Màster en Interpretació i Investigació Musical de la Universitat Internacional de València. Estudia Direcció d'orquestra amb Enrique García Asensio (a Espanya), George Pehlivanian (a França) i Alexander Polyanicho (a Rússia). Ha sigut Director titular de diverses formacions a Andalusia (Sevilla), Gran Canària (Telde) i la Comunitat Valenciana. Obté diversos premis, tant en l'àrea de la composició como en el món de la direcció. Primer Premi del Concurs de Composició de la Diputació d'Alacant en 2006 i Primer Premi en el de la Diputació de Còrdova en 2007.

L'any passat va rebre el BMI Primer Premi del Bucharest Music Institute, en el Concurs Internacional de Direcció d'Orquestra organitzat per l'Orquestra Simfònica de Bucarest, a Romania. Director de la Banda Simfònica de la Societat Musical de Sogorb (2006-2011, amb la qual va obtindre el 1r Premi del Certamen de la Diputació de Castellón 2009) i Director titular de l'Orquestra Simfònica de Sagunt (2009-2016).

Com a director convidat, ha dirigit l'Orquestra de València (LII Concurs Internacional de Guitarra de Benicàssim), formació en la qual va ser director assistent fins a desembre de 2018. Des de 2015, és el director convidat principal de la VNOB Vietnam National Opera and Ballet. La seua relació amb el país asiàtic va més enllà del vincle amb l'orquestra nacional i és l'únic director que ha dirigit totes les orquestres del país (VNOB, HBSO, VNSO, VNAM, Hanoi Philharmonic, Maius Philharmonic i Hue Symphony). La temporada passada, va estar al capdavant de la PPO, la Philippine Philharmonic Orchestra. Ha dirigit a França, Portugal, Itàlia, Bèlgica, Rússia, Cuba, Moçambic i el Regne Unit.

Obrirà la pròxima temporada 2019/20 amb la Reial Orquestra Simfònica de Sevilla, tornarà a les Filipines i també el trobarem dirigint la producció de Luisa Fernanda, del Teatre de la Zarzuela de Madrid, juntament amb el mestre valencià Ramón Tebar.