Irene Gómez-Calado

Irene Gómez-Calado

La Directora espanyola Irene Gómez-Calado va estudiar en el Conservatori de Música de Sevilla, en la classe de Ricardo Rodríguez. Després ho va fer amb Marianne Guengard en el Conservatori Boulogne-Billancourt de París i, més tard, va cursar un Postgrau en la Universitat de la Sorbona.

S'ha beneficiat dels consells d'Enrique Mazzola i de Paavo Järvi i ha participat en Master Class amb Neeme Järvi, Leonid Grin i Arkady Leytush en el Festival de Música Pärnu a Estònia, i de Jorma Panula en el Festival de Música Pazardjik a Bulgària.

Irene ha participat en cursos de Direcció amb Colin Metters i Gianluigi Gelmetti, i amb l'Atlantic Coast Orchestra i la Berlin Sinfonietta.

En octubre de 2016, Irene Gómez-Calado va quedar finalista en el IV Concurs de Direcció d'Orquestra de l'Orquestra de Còrdova, a Espanya. Irene va ser seleccionada, per concurs, Directora assistent en la sessió 15/16 de l'Orquestra de les Grans Escoles de París. A més a més, actualment es beneficia d'una beca del Festival d'Aix-en-Provence.

Entre els compromisos recents, podem citar el Festival de Música Materadio de 2016 a Matera (Itàlia), on va dirigir el Concert per a Públic i Orquestra de Nicola Campodrande i un concert d'obertura amb l'Orquestra Nacional d'Île-de-France.

Irene Gómez-Calado es revela com un dels directors més joves i prometedors del moment. Recentment, ha fet el seu debut en el Carnegie Hall de Nova York, en un concert benèfic, on ha dirigit música de T.L. de Victoria. Destaca el seu treball com a Directora assistent del Director estonià Paavo Järvi, i mentor seu, en el Teatro alla Scala de Milà en l'òpera Don Giovanni de W.A. Mozart els passats mesos d'abril i maig.

Ha fet el seu debut amb l'Orquestra Simfònica del Principat d'Astúries, i aquest any amb l'Orquestra Simfònica de Bilbao.

Irene és la Directora musical de la CISO, Ceuta International Symphony Orchestra, que té la seu en aquesta ciutat.