Ángel López Carreño

Ángel López Carreño

El director granadí Ángel López Carreño és un dels exponents més clars d'una generació emergent de joves músics andalusos que es va originar en l'Orquestra Jove d'Andalusia. Estudia al Conservatori Superior de Música de Granada, on obté el Títol Superior de Clarinet. Més tard, amplia la formació a Madrid, amb Justo Sanz, i a Granada amb José Luís Estellés. Ha participat en classes magistrals amb Michel Arrignon i Ricardo Morales, i en nombrosos cursos de perfeccionament amb professors destacats com ara Walter Boykens, Piotr Szymyslik, Radovan Cavallin, Hedwig Swimberghe, Máximo Muñoz, Javier Balaguer i Adolfo Garcés, entre altres.

El seu pas per l'Orquestra Jove Andalusa li va permetre el primer contacte amb la direcció orquestral de la mà del director Juan de Udaeta. Durant este període, va assumir com a convidat la direcció de la Banda Simfònica del Golden West College de Los Angeles (EUA). Posteriorment, va completar els estudis de Direcció d'Orquestra i de Composició amb Octav Calleya i Ramón Roldán, respectivament, al Conservatori Superior de Màlaga.

Ha continuat formant-se amb el mestre Miguel Ángel Gómez Martínez i ha rebut instruccions de directors com Jesús López Cobos, Achim Holub, Miquel Ortega, Juanjo Mena, Jorma Panula o Salvador Mas, entre altres. D'igual manera, ha estat convidat per la Fundació Barenboim-Said i becat per la Junta d'Andalusia per a completar el seu aprenentatge amb el mestre Daniel Barenboim.

La seua trajectòria professional l'ha portat a dirigir concerts per Espanya, els Estats Units, França o Romania, al capdavant de formacions com, per exemple, Orquestra Ciutat de Granada, Orquestra d'Extremadura, Orquestra Jove Andalusa, Orquestra Filharmònica Botosani (Romania), Orquestra Filharmònica Nacional de Moldàvia, Jove Orquestra Nacional de Moldàvia, European Chamber Opera (Londres), Orquestra Simfònica de Màlaga, Orquestra Ciutat d'Almeria, Orquestra Simfònica Europea Eurorchestries, Orquestra Filharmònica Oltenia de Craiova (Romania), Camerata Clàssica de Granada, Orquestra del Conservatori Superior de Música de Màlaga, Orquestra Simfònica Ciutat de l'Alhambra, Jove Orquestra Ángel Barrios, Banda Municipal de Granada, Banda Municipal de Jaén, Banda Municipal de Màlaga i Goldeng West University Symphonic Orchestra. A més, ha sigut director fundador de la Jove Orquestra Simfònica de Granada i de l'Orfeó de Granada, així com director titular de la Banda Municipal d'Almeria.

També ha sigut director convidat del "Programa Andaluz para Jóvenes Instrumentistas" i director assistent de l'Orquestra Jove Andalusa. A part d'això, li van oferir el lloc de director resident d'esta mateixa formació a partir de l'any 2013.