Juany Martínez-De la Hoz Casas

Juany Martínez-De la Hoz Casas

Juany Martínez-de la Hoz Casasés natural de Mancha Real (Jaén).

L'any 1999 obté el Títol de Professor Superior en l'especialitat de Clarinet al Conservatori Superior de Música "Victoria Eugenia" de Granada, on es va graduar amb les màximes qualificacions.

El 2005 aconsegueix el Títol Superior de Música en l'especialitat de Direcció d'Orquestra al Conservatori Superior de Música de Màlaga, sota la tutela del Catedràtic de l'especialitat Octav Calleya Illiescu, on va aconseguir la qualificació de Matrícula d'Honor a l'Examen Final de Carrera.

Es va perfeccionar en diversos Cursos de Màster a Itàlia, Romania, França i Espanya.

Ha actuat en qualitat de directora convidada al capdavant de nombroses orquestres i bandes de música a Itàlia, Romania, Anglaterra, Moldàvia, Espanya, França, etc., i ha obtingut els elogis dels mitjans de comunicació, dels professionals de la música, del públic i de diferents directors d'orquestra: "Juany Martínez - de la Hoz Casas és el millor talent directorial femení en la generació actual d'Espanya; des de les primeres actuacions ha demostrat una musicalitat regidora impressionant i una tècnica directorial que frega la perfecció", Octav Calleya.

En l'actualitat, i des de febrer de 2014, ostenta el càrrec de directora de la Banda Municipal de Música de Jaén, mitjançant sistema selectiu de concurs-oposició.

El juny de 2017, l'Excm. Ajuntament de Jaén, a través de la Regidoria d'Afers Socials i Igualtat, li va atorgar el "Premio Jaenera por la igualdad y contra la violencia de género", en la modalitat d'Arts/Cultura.