Felix Hauswirth

Felix Hauswirth

Felix Hauswirth té el diploma de Direcció i Teoria del Conservatori de Música de Lucerna (Suïssa). L'any 1983, va ser professor convidat durant un semestre a la Universitat de Michigan (Flint, EUA). El 1985, va ser nomenat professor de Direcció al Conservatori de Basilea (Suïssa), un càrrec que va ocupar fins al 2021.

També el 1983, va fundar el Swiss National Youth Wind Ensemble, grup que va dirigir fins al 1993. Com a director convidat i juntament amb els seus propis grups, ha actuat en diferents països d'Europa, Àsia, i Amèrica del Sud, així com a Sud-àfrica, el Japó, Austràlia i diversos llocs dels EUA i del Canadà. Ha dirigit nombroses gravacions i emissions amb diferents grups i els seus CD han obtingut el reconeixement de directors i compositors d'Europa, els EUA i Àsia.

El solen convidar com a director des de llocs de tot arreu del món. De 1998 a 2011, Hauswirth va estar al capdavant del curs de direcció de bandes de vent de la Bundes-Academy, a Trossingen (Alemanya), i entre 2000 i 2009, va treballar com a professor a l'Istituto Superiore Europeo Bandistico (I.S.E.B.) de Trento (Itàlia). Des de l'any 2020, és director convidat a la Sibelius Academy de Hèlsinki (Finlàndia).

De 1993 a 2000, Hauswirth va ser el director artístic del Festival Internacional de Música Contemporània a Uster (Suïssa). Va ser president de l'Associació Internacional de Bandes i Grups Simfònics (WASBE) de 1997 a 2001. De 1980 - 2017, va dirigir la Zug Wind Orchestra de Suïssa i, de 1991 a 2020, va ser director artístic i director del Baden-Württemberg Youth Wind Ensemble (Alemanya).

És autor de diversos llibres, principalment sobre direcció i grups de vent.

El desembre de 2009, Felix Hauswirth va rebre el premi Midwest Clinic International Award a Chicago, en reconeixement a la seua destacada contribució i dedicació a l'ensenyament de la música instrumental. Durant la XVII Conferència WASBE, celebrada el juliol de 2017 a Utrecht (Països Baixos), va ser nomenat Membre Honorari Vitalici de l'Associació Internacional de Bandes i Grups Simfònics.