Isabelle Ruf-Weber

Isabelle Ruf-Weber

L'any 1989, Isabelle Ruf-Weber va obtindre el diploma en Direcció d'Orquestra de Vent amb honors a la Universitat de Música de Lucerna (Hochschule Luzern - Musik) i, el mateix any també, el diploma de Flauta Travessera.

Va continuar els estudis de Direcció Orquestral a la Universitat de Michigan (EUA) i de Direcció de Cors a Lucerna, diversos cursos de mestria a l'estranger i una formació de postgrau d'un any per a dirigir amb Johannes Schlaefli a la Universitat de les Arts de Zuric (Zürcher Hochschule der Künste).

Ha dirigit orquestres molt diverses, com l'orquestra de vent FM Neuenkirch durant 25 anys, i també va assumir, de 2000 a 2003, la direcció de l'orquestra de Sursee i, després, de l'associació d'orquestres Malters, de 2003 a 2007. Directora artística de la Landesblasorchester Baden-Württemberg de 2001 a 2013. Directora de la Landwehr de Friburg de 2007 a 2017.

Ha exercit com a directora i directora de producció al Teatre Municipal de Sursee de 2002 a 2022.

Ha col·laborat amb diverses bandes juvenils, com la Banda Juvenil Nacional i la Música Juvenil del Tirol del Sud.

Com a directora convidada i pedagoga musical, Isabelle Ruf-Weber també col·labora en diferents projectes orquestrals més enllà de les fronteres. Treballa per a la formació i el desenvolupament de jurats i directors. Professora convidada en la Bundesakademie, a Trossingen (Alemanya), hi ha estat ensenyant des de la tardor de 2006. També va ensenyar Direcció d'Orquestra de Vent a la Universitat de Música de Lucerna de 2009 a 2014.

Isabelle Ruf-Weber té una gran demanda com a membre del jurat en diversos concursos de música i direcció orquestral organitzats a Suïssa i a l'estranger.
El maig de 2017, va rebre el Premi Stephan Jaeggi en reconeixement del seu compromís al servici de la música de vent suïssa.