Mônica Giardini

Mônica Giardini

Doctorada per l'ECA-USP en l'àrea de Processos de Creació Musical i Mestria en Musicologia. També és Llicenciada en Guitarra i Pedagogia Integral. Ha estudiat Direcció Orquestral i de Banda amb prestigiosos directors, i ha perfeccionat els seus estudis als Festivals de Música de Curitiba, Campos do Jordão i al Festival Bachakademie de Stuttgart. Va ser coordinadora Pedagògica del Nucli d'Estudis Musicals de l'Orquestra Simfònica de la Joventut de l'Estat de São Paulo.

Actualment, és directora titular de la Banda Simfònica Jove de l'Estat de São Paulo i de la Banda Simfònica Paulista.

Va ser creadora de "Música na Biblioteca do Memorial da America Latina". Va participar com a directora dels festivals "Música nas Montanhas" a Poços de Caldas (MG) i "Músicas de las Américas" a Belém do Pará, on va ser creadora i coordinadora artística des de 2013 juntament amb el mestre Marcelo Jardim.

Imparteix cursos de formació de Direcció, Tècniques d'Assaig i Pràctica Grupal a professors per a FUNARTE. Ha sigut directora adjunta de la Banda Simfònica de l'Estat de 2012 a 2014.
Ha actuat com a directora convidada de l'Orquestra Experimental de Repertorio, l'Orquestra Filharmònica de Santo Amaro, la Banda Simfònica de Barra Mansa, Diadema Symphonic Jazz Band i al Festival Internacional de Dones Compositores, celebrat al SESC Ipiranga.

Ha participat com a directora de diferents congressos i jornades de bandes simfòniques, com ara: III Congrés Iberoamericà de Directors, Compositors i Arranjadors de Bandes Simfòniques a Argentina, WASBE 2005 a Sud-àfrica i 1a i 2a Conferència Sud-americana a Tatuí (2002 i 2004). Coordinadora de la 1a Trobada Llatinoamericana de Compositores, Arranjadores i Directores de Bandes Simfòniques.

Ha fet gravacions de CD i DVD per als segells Allegretto (Brasil) i Voiceprint (Anglaterra).

Ha rebut nombrosos reconeixements i premis a la seua estesa trajectòria professional.