atrás

Secció Primera

Banda “Asociación Amigos De La Música” De Iecla

HISTORIAL DE LA BANDA

El 1974, amb l'entusiasme de qui va ser el seu primer president i promotor, Luis Chirlaque Milla, i amb un grup de músics i amics, es va crear l'Asociación de Amigos de la Música.

La Banda de Yecla va començar el seu camí l'any 1976 en la inauguració de la Fira de Setembre d'esta ciutat.

S'han editat diversos discos compactes dins de la col·lecció de producció pròpia "Aires de Yecla".

Són molts els guardons i premis aconseguits al llarg de la seua trajectòria tant a nivell local, nacional i inclús internacional. Cal destacar sis primers premis, set segons, a més de dos mencions de la millor banda de la regió de Múrcia.

Actualment l'Escola de Música té més de 700 alumnes en més de 20 especialitats. És una entitat associada a l'ABRSM i ROCKSCHOOL de Londres..

BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Ángel Hernández Azorín

Naix a Yecla, el 1974. Va realitzar els seus estudis al Conservatori Superior de Música de Múrcia, amb el professor Manuel Miján, i va acabar els estudis superiors de saxòfon amb el professor Antonio Salas.

Des del 1996 és director titular de la Banda AAMY.

L'any 2002 obté el diploma acreditatiu en l'especialitat de direcció de banda, a l'Escola Comarcal de la Vall d'Albaida (València) amb el mestre José Rafael Pascual Vilaplana i des del 2010 és titulat superior en l'especialitat de direcció de banda per l'Istituto Superiore Europeo Bandístico amb el professor Jan Cober a Trento (Itàlia).

És secretari de l'Associació Nacional de Directors de Banda. Premi al millor director del Concurs Internacional "Flicorno d'oro", a Itàlia; semifinalista al Concurs Internacional de Directors de Banda, a Kerkrade 2013, a més de finalista en sengles concursos per a directors a Siena (Itàlia) i Villena (Espanya).