atrás

Secció Primera

Blasorchester Jona-Wollerau

HISTORIAL DE LA BANDA

L'orquestra de Jona Wollerau és una orquestra d'instruments de vent simfònica, que figura entre les millores bandes suïsses en la primera secció.

La banda va ser fundada a la regió del llac de Zuric al final de segle XIX. Durant les últimes dècades la banda de música ha aconseguir un alt nivell, gràcies a l'esforç i la iniciativa de canalitzar jóvens músics, així com el compromés treball dels seus últims directors Hans Moekel, Peter Bucher i Felix Hauswirth.

Durant els últims anys l'orquestra de Jona Wollerau s'ha presentat a certàmens regionals i nacionals, de manera que ha aconseguit diversos premis primers en els de la seua regió. A més dels concursos, la banda se centra en projectes únics amb cors, solistes i estrenes d'obres noves.

El centre de les seues activitats és el treball amb músics jóvens i la col·laboració amb escoles de música de la regió dels cantons de Schwyz, St. Gallen i Zürich.

Fins a l'any 2010 la banda va tindre la seua pròpia escola de música amb músics de l'orquestra com a ensenyants.

L'escola regional de música va ser fundada l'any 2010. Els ensembles, com la banda jove, continuen patrocinats per la banda de Jona Wollerau..

BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Urs Bamert

Va estudiar clarinet als conservatoris de Lucerna i de Zuric. Es va llicenciar en ensenyament i en performance en els anys 1989 i 1993 (música de cambra i teoria amb menció honorífica) en la classe d'Elmar Schmid. A més a més, va fer el diploma d'ensenyança en teoria musical amb Gerald Bennett, al 1997.

Les seues activitats musicals inclouen concerts amb unes quantes orquestres professionals suïsses i alemanyes (Basilea, Lucerna, orquestres de cambra Zuric, Stuttgart, Contrechamps de Ginebra). És fundador del grup de música de cambra suís" Accento Musicale".

Va estudiar direcció amb Richard Schumacher (Valsolda/Itàlia), Eugene Corporone (Kerkrade/Països Baixos), Tsung Yeh (Zuric/Suïssa), Kurt Masur (Nova York/els Estats Units).


Activitats actuals:

  • Director de l'orquestra d'instruments de vent Jona Wollerau
  • Director de l'Orquestra simfònica Ausserschwyz
  • Director de l'Orquestra Juvenil de vent de la província de Schwyz

Urs Bamert actualment ensenya al col·legi de la regió Ausserschwyz i a l'acadèmia suïssa per a música i pedagogia musical. També fa classes per a l'associació musical del cantó de Schwyz i ensenya a l'acadèmia d'instruments de vent de St. Moritz.

És un membre de jurat molt sol·licitat en concursos de direcció. Va ser triat a la ràdio Suïssa DRS 2 per a elecció d'obres i informació sobre estes, per a una emissió de música de banda.

Des de 2001 fins a 2013 Urs Bamert va ser seleccionat president de WASBE (Suïssa), a més de dirigir l'orquestra d'instruments de vents de Winterthur.

El cantó de Schwyz el va premiar pel seu treball amb una beca per a una estada d'estudis a Nova York.

Va ser director invitat amb l'orquestra d'instruments de vents de la part italiana de Suïssa (OSI).