atrás

Secció Primera

Banda Simfònica Del Centre Instructiu D’Art I Cultura – La Vall D’Uixó

HISTORIAL DE LA BANDA

Els antecedents d'esta agrupació es remunten a l'any 1941 quan es va crear la Unión Musical Valldeuxense de Educación y Descanso (1941-1965). Posteriorment els seus integrants formarien la Banda Municipal (1965-1972) i finalment el 1972, després de dissoldre's, es va fundar la Banda Simfònica del Centre Instructiu d'Art i Cultura, amb el suport de la societat de mateix nom, que té com a principal objectiu la difusió de la cultura centrant-se en l'exercici i gaudi de la música, amb la qual finalitat té, des de 1977, la seua pròpia seu social.

La banda del CIAC està plenament integrada en la ciutat de la Vall d´Uixó i prova d'això és la quantitat d'actes en què participa, tant a la ciutat com a la Comunitat Valenciana i a l'Estat espanyol, en concerts, festivals, etc.

Ha realitzat actuacions internacionals entre les quals cal destacar les localitats franceses d'Albi, Nimes, Valance d'Agen, festivals internacionals de La Rochelle i Villefranche de Rourge i el 2007 en el Festival Llatí Cultural, celebrat al Queens Theatre de Nova York, on va rebre felicitacions de l'organització i del cònsol espanyol als Estats Units.

La Banda Simfònica del CIAC posseïx nombrosos guardons; entre estos, diversos primers premis en secció primera dels certàmens provincials de Castelló; primer premi del XII Certamen de la Comunitat Valenciana (1990); primer premi Certamen Ciudad de Leganés (1995); primer premi Certamen Ciutat de Cullera (1998); primer premi X Certamen Internacional Villa d'Aranda (2009) i, més recentment, primer premi VI Certamen Internacional Villa de Dosbarrios (2013).

Posseïx també la medalla d'or de la Diputació de Castelló. L'any 1994 la Generalitat Valenciana li va concedir la més alta distinció d'esta institució per la labor cultural, social i formativa que desenvolupa.

Actualment el director de la banda és José Luis Civera Domínguez..

BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

José Luís Civera Domínguez

Naix a València el 12 de novembre del 1966. Inicia estudis musicals al Centre Instructiu Unió Musical de Benaguasil i els continua al Conservatori Superior de Música de València. Amplia estudis amb Rafael Talens, Andrés Zarzo i realitza cursos de direcció amb Eduardo Cifre i Jan Cober.

El 1998 estrena, al Palau de la Música de València, cinc composicions per a cor mixt. Compon himnes a Sant Blai, Mare de Déu dels Dolors i el musical dedicat a Fra Lluís Amigó, posteriorment gravat.

El 2010 estrena la música de l'espectacle AKASHA, juntament amb el grup Dynamic (col·laboradors del Circ del Sol).

El 2011 grava amb Luís Andrés Faus i Vicente Alberola diversos discos per a mètodes de trompeta editats per ells i com a arranjador en el seu disc La Veu de la trompeta.

Obres estrenades:

Ave María, Los tres cerditos, Padrenuestro, Himno a la Virgen Dolorosa, Aleluia (cor), Los siete pecados capitales (grup percussió), Pankrator (fanfàrria metalls, percussió i cor), Parque la Cruz (obertura per a banda), Manzil-ata (marxa mora) i Himno a San Blas (cor i orgue)

Component i arranjador dels grups Percussions del Túria, Impacte Percussió i Trompetas de València.

Ha dirigit:

  • UM d'Almoradí (Alacant)
  • UM de Sollana (València)
  • UAM de Vilamarxant (València)
  • Societat Musical "La Lira" de Xulilla (València)
  • Corporació Musical la Pobla de Vallbona (València)

És professor del Conservatori de Meliana i director de la Banda Simfònica del CIAC de la Vall d'Uixó (Castelló), amb la qual ha obtingut:

  • Primer premi en el XXVI Certamen Provincial de Bandes de Castelló
  • Segon premi en el XXVI Certamen Bandes de la Comunitat Valenciana
    -Segon premi en el certamen de Cullera.
  • Primer premi i premi millor direcció en el X Certamen Internacional de Bandas de Aranda del Duero.
  • Primer premi en el VI Certamen Internacional de Bandas Villa de Dosbarrios

 

ACTUACIÓ