atrás

Secció Primera

Centre Artistic Musical Santa Cecília De Foios

HISTORIAL DE LA BANDA

El Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios es fundà el 19 de setembre de l'any 1921. El seu primer director fou Mariano Puig, el qual va donar pas després a Amadeo Gascó,qui obtingué l'any 1929 el 1r Premi al Certamen de Música de Requena.

L'any 1931 fou director Miguel Rodrigo Corell, el primer director de Foios. Amb ell s'obtingueren diverses vegades el 1r premi als Concursos de Passacarrers de Falles.

El seu successor, el seu fill Miguel Rodrigo Plasència, obtingué nombrosos premis, l'any 1961 el 1r premi al Certamen Musical de Bandes Civils de València amb el 1r premi a la millor direcció.

A l'any 1981 se'n féu càrrec Enrique Ros Sanlucas, el qual va obtnindre l'any 1983 el premi únic al millor desfile i 1r premi al Certamen Musical de Bandes Civils "Ciutat de Cullera".

Després passaren per la direcció de la Banda, Ramón Ramírez, Manuel Enguídanos Cotanda amb qui s'obtingué, el 1985, el 1r premi de la secció primera al Certamen de Bandes Ciutat de València, José Domínguez Peñarrocha, qui creà la Coral, Josep Sanz i Biosca i Francisco Luis Brunet amb qui realitzarem els primers intercanvis internacionals.

L'any 2000 se'n féu càrrec Vicent Puchol, l'actual director.

L'any 2004 obté el 1r premi al Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València, a la secció segona , i al 2009 el 1r premi i la menció d'honor al Certamen Internacional Vila d'Altea.

La banda ha realitzat concerts a Bèlgica, França, República Txeca i Àustria.

La societat compta amb orquestra, coral, banda juvenil, orquestra juvenil i grups de cambra i té a l'actualitat una escola d'educands amb més de 200 alumnes, recolzats per una nombrosa massa social, amb més de 800 sòcies i socis..

BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Vicente Puchol Calvo

Naix a Llíria.

Comença els seus estudis musicals a l'escola de música de la Banda Primitiva de Llíria; s'inicia en la especialitat de clarinet, i oficialitza els seus estudis posteriorment al Conservatori Superior de Música de València.

L'any 1975 guanya per oposició una plaça de clarinet en la Banda Municipal de música de Sevilla. Amplia els seus estudis musicals en la especialitat de violoncel al Conservatori Superior de Música de Sevilla i, al 1977 entra a formar part com primer clarinet de la plantilla de l'Orquesta Bética Filarmónica de Sevilla, on dos anys després passa a ocupar plaça de violoncel.

L'any 1985 aprova com a professor especial interí al Conservatori Superior de Música de Còrdova.

Ha sigut director en les bandes de la Font la Figuera, Xalans i Cabdet, amb esta última obtingué diferents premis en certàmens nacionals i internacionals.

Des de juliol de l'any 2000 desenrotlla la seua faceta com a director en la Banda del CENTRE ARTÍSTIC MUSICAL SANTA CECÍLIA DE FOIOS, amb la qual participa, l'any 2004, al Certamen Internacional de Bandes de Música de València i hi obté el primer premi de la segona secció. També, al 2009, obté el primer premi i la menció d'honor al Certamen Internacional Vila d'Altea.

Durant els anys 1997, 98, 99 i 2000 imparteix els cursos d'interpretació musical en la especialitat de clarinet a Almassora (Castelló), així com els cursos d'estiu a Tales, el 1998 i 99, organitzats pels respectius ajuntaments.

ACTUACIÓ