atrás

Secció Tercera

Associació Musical “Lira Alcañizana” D’Alcanyís

HISTORIAL DE LA BANDA

L'Associació Musical Lira Alcañizana es va fundar a l'octubre de 1996. En este període de temps cal assenyalar les seues actuacions i concerts anuals: Concert de Setmana Santa, concerts de barris, festes, Concert de Cap d'Any, cercaviles i processons.

Durant estos 18 anys, ha participat en dos concursos de bandes: IX Certamen de Bandes de Música Villa de Leganes, el 1999, en el qual ha obtingut el 2n premi de la Primera Secció i al II Certamen Nacional de Bandes de Música Ciutat d'Osca, el 2005, obtenint el 3r premi.

Ha realitzat intercanvis amb bandes d'Aragó i de fora: Banda Simfònica Roquetes Nou Barris (Barcelona), La Marinense de Marines (València), Banda de Música de Tírig (Castelló), Banda de Música de Santa Magdalena de Polpís (Castelló), Banda de Música l'Aliança de Vinaròs (Castelló).

A l'agost del 2008 va estar una setmana per la regió alemanya de la "Selva Negra", on va oferir diversos concerts per ciutats pròximes a Friburg.

Tot el nostre treball es veu reforçat dia rere dia amb la incorporació de nous jóvens en la nostra banda que provenen majoritàriament del "Conjunt instrumental d'iniciació", en el qual jóvens músics poden aprendre les actituds de tocar en una banda i aprofundir en els seus coneixements musicals.

Actualment està dirigida per Francisco Grau Pérez.

BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Francisco Grau Pérez

Iàtova (València) 1971.

Professor superior de clarinet pel Conservatori Superior de Música de València. Màster d'Educació Secundària per la Universitat Politècnica de Catalunya.
El 1996, funda i assumix la direcció musical de la banda de música "Lira Alcañizana", amb la qual obté el segon premi en el Certamen Internacional de Bandes Villa de Leganés, el 1999. Actualment, dirigix per tercer període no consecutiu, esta formació musical.

Ha sigut director de l'escola i banda de Calanda (1993-2000), director de l'escola i banda de Pena-roja de Tastavins (1997-2000), a més de director col·laborador en bandes com "l'Associació de Joves Musics" de Mollet del Vallés (Barcelona), i Banda i Cor de Cretas (Terol).

El 2009, funda i assumix la direcció musical de l'Orquestra de Cambra del Baix Aragó, (OCBA), realitza concerts per tot Aragó i Alemanya (Berlín), i deixa la direcció d'esta formació al 2012.

Professor d'ensenyament mitjà en l'especialitat de música, per oposició, de la Junta de Castella i Lleó, ha treballat per al Departament d'Educació d'Aragó, com a assessor de formació per al professorat de secundària. Actualment és director del Centre Públic d'Educació d'Adults "Río Guadalope" d'Alcanyís.