atrás

Secció Tercera

WOZ - Wind Orchestra Zaragoza

HISTORIAL DE LA BANDA

Wind Orchestra Saragossa és una agrupació professional de nivell superior altament qualificada, que aplega un nodrit grup de jóvens músics aragonesos amants i entusiastes de la música de banda.

Amb seu al Conservatori Municipal, esta agrupació ha sigut qualificada per la crítica especialitzada com un referent absolut per a la ciutat i, per tant, per a la comunitat autònoma.

A pesar de la curta trajectòria, naix a l'octubre de 2011, té a la venda en este moment dos treballs discogràfics. El primer d'estos, Spanish Winds, versa sobre música i compositors espanyols. El seu segon treball, Bestiarium, és el que li ha aportat més projecció exterior. Ambdós treballs han sigut presentats a la Sala Mozart de l'Auditori de Saragossa, concretament l'últim el dia 2 de març de 2014, amb un crítica excel·lent en tots els mitjans.

Són nombroses les actuacions realitzades fins el moment per esta agrupació. Cal destacar: aparicions a la televisió autonòmica en espais dedicats a la música, col·laboració amb l'Associació de Cineastes Aragonesos com a orquestra invitada per a la gala d'entrega de premis, concerts didàctics per al públic infantil, programacions de música sacra amb l'Associació per a l'Estudi de la Setmana Santa saragossana, programacions de música aragonesa amb la col·laboració de cantants de gran relleu dins d'este gènere musical i grans concerts, com l'oferit el dia 23 d'abril, Dia d'Aragó, en la plaça del Pilar de Saragossa o el passat 22 de febrer, en la Sala Mozart de l'Auditori de la capital, amb Amici Musicae, cor resident.

Des del mes de gener de 2014 compten amb la direcció artística de Frank De Vuyst, que és considerat per molts com un dels millors directors del moment.

BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Frank De Vuyst

Frank De Vuyst naix en la ciutat Belga de Zele, Flandes

Inicia la formació musical a l'acadèmia de Lokeren, continua estudis musicals superiors als conservatoris superiors de Gant (Bèlgica), Maastricht i Tilburg (Holanda) i es titula en teoria de la música, pedagogia, saxòfon i direcció de banda professional. Ha estudiat direcció d'orquestra a Viena (Àustria), amb el mestre Richard Edlinger.

Com a director invitat ha actuat a diversos països com ara Bèlgica, Holanda, EUA, l'Argentina, Colòmbia, Costa Rica, Corea del Sud, Portugal o Espanya.
A Espanya, ha sigut director titular de la Banda Simfònica de l'Ateneu Musical de Cullera, de la Unió Musical d'Ondara, de la Unió Musical Utielana i del Centre Instructiu Musical "La Armónica" de Bunyol. Actualment, és director titular de la Unió Musical de Torrent i de l'Agrupació Artística de Dénia, director artístic de la Wind Orchestra Saragossa (WOZ) i de la banda simfònica de la xarxa d'escoles de música de Medellín, Colòmbia.

És director artístic del Congrés Internacional de Música per a Banda, que organitza l'Alcaldia de Medellín des del 2010, que en pocs anys s'ha convertit en l'esdeveniment bandístic més important de llatinoamèrica.

També col·labora amb l'editorial Piles (València), on es fa càrrec de les noves edicions per a banda i de les relacions públiques internacionals.

Ha fet gravacions per a segells discogràfics d'Espanya, EUA, el Japó, Bèlgica i Colòmbia.

Al palmarés té diversos certàmens dins i fora d'Espanya. Està en possessió de la Batuta d'Or del Certamen Internacional "Vila d'Altea" per haver sigut tres vegades guanyador d'este certamen.