atrás

Secció Tercera

Societat Musical Benirredrà

HISTORIAL DE LA BANDA

La Societat Musical Benirredrà va ser fundada el 1996 amb la creació de l'escola de música que més endavant donaria els seus fruits, entre altres, la Banda de Música de Benirredrà.

La banda va ser presentada oficialment el 28 d'octubre de l'any 2000 davall la direcció de Remigi Morant Navasquillo. Tots els músics han estat formats musicalment a l'escola de la música de Benirredrà i molts continuen la formació als conservatoris. Des d'aleshores ha anat augmentant tant el nombre de músics com la qualitat de les seues interpretacions.

Ha participat en nombrosos festivals i esdeveniments, com els concerts realitzats a Laval (França) i a Innsbruck (Àustria), la Biennal de les Arts a València i la inauguració del Palau de les Arts.

Des de la seua creació, la banda ha participat en nombrosos intercanvis tant comarcals, provincials com per tot l'Estat espanyol.
L'any 2006 va començar una nova etapa amb la direcció de José Vercher Blasco, que aporta la seua experiència per a augmentar la qualitat i el creixement musical i encoratja tant els músics com tota la societat per tirar endavant nous reptes.

Al juny de 2009 va recopilar per primera vegada totes les marxes de processó de la Setmana Santa de Gandia en un concert i va gravar un CD amb estes peces.
Durant el 2010 la banda va celebrar el dècim aniversari realitzant un concert al Palau de Música de València.

Malgrat la seua joventut, la banda ha obtingut diferents premis, entre els quals cal destacar el segon premi aconseguit al concurs de bandes del Verger (Alacant, l'any 2009) i el segon premi en la secció tercera en el Certamen Provincial de Bandes de València el 2011.

BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

José Vercher Blasco

Va nàixer a Gandia on va iniciar els estudis musicals a la Societat Musical Sant Francesc de Borja amb la professora Élia Blasco. Va continuar formant-se al Conservatori Mestre Vert de Carcaixent, on va cursar els estudis de grau mitjà en l'especialitat de clarinet i, posteriorment, va finalitzar els estudis superiors al Conservatori Superior Òscar Esplà d'Alacant.

Va començar la formació de direcció de banda amb el professor Miguel Vercher Talens i, més tard, amb José Rafael Pascual Vilaplana a l'Escola de Música de la Vall d'Albaida, on va obtindre el diploma de direcció de banda. També ha realitzat cursos de perfeccionament de direcció amb reconeguts mestres i directors.

Ha completat estudis amb cursos d'informàtica musical, pedagogia, composició i arranjaments per a grups escolars i piano.

Com a professor ha impartit classes de clarinet a les escoles de música de Beniopa, Potries i Gandia. A més a més, és professor interí d'ensenyament secundari de la Conselleria d'Educació.

Ha sigut director fundador de la Banda Juvenil Sant Francesc de Borja de Gandia, director de la Coral Polifònica Sant Blai de Potries, director de la banda i l'escola de música de la Societat Musical la Lira de l'Alfàs del Pi, amb la qual va guanyar el primer premi i menció d'honor al Certamen Provincial de Bandes d'Alacant i el segon premi al Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana l'any 2006, a més d'enregistrar el CD 25 aniversari.

El 2010 la Federació de Societats Musicals la Safor-la Valldigna li va atorgar el Premi Hermes al director.

Ha sigut director titular de l'Orquestra Simfònica Sant Francesc de Borja de Gandia i actualment dirigix la Societat Musical Benirredrà, amb la qual va aconseguir el segon premi al Certamen Provincial de Bandes de València l'any 2011.

ACTUACIÓ