atrás

Secció Tercera

Corps Philharmonique De Châtillon - Aosta

HISTORIAL DE LA BANDA

El Corps Philharmonique de Châtilon va nàixer l'any 1780 amb el nom de Musique i és una de les poques formacions italianes que daten del segle XVIII. Des d'aleshores, a pesar de les vicissituds que van marcar la història regional i mundial, l'activitat de la banda no ha tingut cap interrupció.

Ha estat present, de fet, en tots els esdeveniments importants del país i de les localitats frontereres, de la Família Reial, la consagració de l'Església, el 1905, o la tornada dels soldats de les guerres.

En els últims anys, el Corps Philarmonique ha dedicat molta atenció a la formació del propi personal i a la comparació dels seus programes amb altres del context italià i europeu. En este sentit ha compartit períodes amb mestres de constatada experiència i ha participat en intercanvis amb diverses bandes musicals italianes, franceses i espanyoles, a més d'actuacions internacionals. El grup duu a terme una dotzena de concerts cada any.

L'any 2013 va actuar a Gresoney, a la vora del llac Gabiet, a 2.300 metres d'altitud, on va adaptar amb cantants l'òpera La Traviata de Giuseppe Verdi, davall la direcció de Fulvio Creux.

Al 2014, en eixe mateix lloc, va realitzar l'espectacle musical i literari Divina Comèdia amb música de Robert Smith i textos de Dant Alighieri. També l'any 2014 va realitzar, en nom del Consiglio Regionale della Valle d'Aosta, Et in terra pax, un concert amb motiu del centenari de l'inici de la Primera Guerra Mundial. Entre els compromisos del Corps Philarmonique estan l'organització de l'escola de música i l'actuació com a banda musical juvenil en la XVIII edició del seu Festival de Música..

BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

David Enrietti

David Enrietti viu a la Vall d'Aosta. Va començar estudis musicals davall la direcció de Marco Perfetti, clarinet principal de l'Orquestra de San Remo, i va obtindre el diploma de clarinet al Conservatori de Torí.

Posteriorment s'ha dedicat a l'ensenyament de la música, a l'estudi de l'anàlisi, del piano i de la composició, i a l'estudi de la direcció d'orquestra d'instruments de vent i del seu repertori històric i actual.

Ha ensenyat educació musical a escoles intermèdies i secundàries a la Vall d'Aosta i ha impartit classes de clarinet i saxòfon a diverses escoles de música. Ha participat en nombroses classes magistrals a Itàlia i a l'estranger, davall la direcció de mestres com ara Eugène Migliaro Corporon, Fulvio Creux, Angelo Bolciaghi, Jan Van Der Roost, Johan De Meij, Lorenzo Della Fonte, Franco Cesarini, Ronald Johnson, Ferrer Ferran, Douglas Bostock, José Rafael Pascual Vilaplana.

Ha dirigit l'Antica Musica dei Vigili del Fuoco de Torí en diversos concerts a Itàlia (Lingotto di Torino, Basílica Superiore di Assisi) i a Hongria (Budapest).

També va ser subdirector de la Fanfara dell'Aeronautica de la secció d'Ivrea i director de la Banda Musicale Città Caluso (To). Toca el clarinet i el clarinet baix en algunes bandes locals i amb l'Orchestre d'Harmonie du Val d'Aoste i l'Ars Nova Ensemble.

Des de 1993 és director del Corps Philharmonique de Châtillon i mestre a la seua escola de música.

ACTUACIÓ