DAVID RIVAS

David Rivas és Professor de Secundària per oposició des de l'any 2006, tasca que exerceix actualment a Toro, la seua ciutat natal, en l'IES Cardenal Pardo Tavera. Realitza estudis musicals en els conservatoris de Valladolid, Zamora i Salamanca.

En la seua faceta com a compositor, activitat que desenvolupa de forma no acadèmica, els darrers anys han sigut molt productius i gratificants. Alumne d'Óscar Navarro, Andrés Álvarez o Juan Luis Roig, entre altres, la presència de David en el panorama nacional és cada vegada més constant. Autor de música per a banda, orquestra simfònica, cor, música de cambra, bandes sonores de teatre i curts cinematogràfics, o per a les exposicions de "Las edades del Hombre", Rivas supera les 100 composicions i ha obtingut diversos premis de composició, dels quals destaquen:

- Mi nuevo amigo: Segon Premi en el Concurs per a Banda Jove 2016, organitzat pel TMJ de València.

- Manuela Calzada: Primer Premi en el Concurs Internacional de Pasdobles 2016 de Benimaclet, a València.

- Llanto por Cristo Muerto: Primer Premi el 2017 del Concurs Nacional de Marxes Fúnebres de San Pedro del Pinatar (Múrcia).

- Memoria da Gallaecia: Primer Premi en el XI Concurs de Composició de la Federació Gallega de Bandes de Música en la 3a Categoria.

La música de David s'ha estrenat en infinitat de teatres i auditoris, i les seues col·laboracions amb agrupacions i solistes internacionals fan que la música de Rivas estiga cada vegada més present: Jesús López Cobos, Ainhoa Arteta, Juan Ferrer, Rubén Simeó, OSCyL, Luis Santana, Banda Municipal de Madrid, Banda Municipal de Sevilla, David Muñoz, Banda d'Infanteria de Marina de Madrid, Hercules Brass, Luis Antonio Pedraza, Banda Ciutat d'Oviedo, Evan Feldman, Banda Municipal d'Alacant, Antón García Abril, Johan de Meij, Theo Walters, Pascual Vilaplana, Jacob de Haan, Banda Municipal de Bilbao, Taipei Wind Simphony, Canadian Brass, etc.

La seua música ha traspassat ja les nostres fronteres i s'ha interpretat en països com Argentina, Mèxic, Portugal, el Perú, Grècia, Itàlia, França, Anglaterra, Alemanya, el Japó, els EUA i Taiwan. Rivas va obtindre l'any 2017 el Premi de la Fundació Científica Caixa Rural en la categoria d'Excel·lència en la Cultura.