EVA IRENE LOPSZYC

Va nàixer a Buenos Aires, Argentina. Graduada en el Conservatori Superior de Música Manuel de Falla (CSMMF) en PIANO, COMPOSICIÓ i DIRECCIÓ ORQUESTRAL.

Va començar els estudis amb sa mare, Tatiana Vaistij Lopszyc (pianista) i els va continuar amb Elsa Piaggio deTarelli, Charles Dobler i Ángel Lasala. També va formar un duo de piano amb la seua germana Diana.

En Composició, va estudiar amb el seu besoncle, Jacobo Ficher, així com amb Alicia Terzián, Roberto García Morillo i Augusto Rattenbach. En Direcció Orquestral, amb Alfonso Stagno, Miguel Ángel Gilardi, Adela Marshall, Mario Benzecry i Pedro Ignacio Calderón.

Com a compositora, les seues produccions abasten diversos gèneres: solista, música de cambra, cor, orquestra, simfònic i coral, òpera de cambra, ensambles i banda simfònica, i han sigut estrenades per intèrprets destacats en territori argentí i a nivell internacional a l'Uruguai, el Brasil, el Perú, Mèxic, Espanya, Portugal, Suïssa, Itàlia, Ciutat del Vaticà, Alemanya, Ucraïna, Polònia, Israel, el Regne Unit, la Xina i Bèlgica.

Va participar en Festivals de Música Contemporània i Congressos de Música per a Banda Simfònica (Espanya i Portugal), on va estrenar Almirante Cristóbal Colón, Brigantia de los Vientos, Ventos de Amor i Terras de Fogo e Mar - Lembrança a Luis de Camoes.

Va ser Directora de l'Orquestra CSMMF, de l'Òpera Contemporània i de l'Ensamble de los Tres Tiempos. Va dirigir la Banda Simfònica de la Ciutat de Buenos Aires, la Banda Simfònica de La Pampa, l'Orquestra Simfònica de la Universitat de Tucumán, la Federació de Bandes de Tenerife, l'Orquestra Simfònica del Paraguai, i ensambles de Brasil i Mèxic. Va ser la representant argentina en el II Simposi Dones Directores a Montevideo (Uruguai, 2018).

Premis: ISCM WMDAYS (Polònia), TRINAC Fundación Encuentros Selecció GAUDE MATER Czsestochowa-Polònia Contemporánea Belo Horizonte, Encuentros Latinoamericanos (Mèxic), Premi Alfonso Stagno, Medalla d'Or de Composició i Direcció del CSMMF.

Publicacions: Sillabe i DeSantis Publications.

Gravacions: CD Música Contemporánea.

Jurats: Young Composers Award ISCM (Polònia), TRINAC, 132é CIBM València 2018, Ministeri de Cultura GCBA (Càrrecs de Direcció).

Professora del CSMMF, Supervisora Docent DGEART (2016-2018).

Presidenta Fòrum Argentí de Compositors (2009-2013).

Ambaixadora per la Pau MMP, Membre de WASBE, Donne in Musica i Brontë Society.