JOSÉ SUÑER

Natural d'El Puig de Santa Maria, va realitzar els estudis musicals i de percussió en el Conservatori Superior de Música de València, on va obtindre el títol de Professor Superior i el Premi Extraordinari de Grau Superior. Més tard, es va perfeccionar a Madrid, Barcelona i Luxemburg.

Va realitzar estudis d'Harmonia, Anàlisi i Contrapunt en el Conservatori de València i, posteriorment, Direcció i Composició amb el Mestre Julio Ribelles.

Ha participat en els festivals de música de Barcelona, Santander, Nîmes, Luxemburg, Maastricht, Ludwigshafen, Innsbruck, París, Edimburg, Londres, Hamamatsu, Tòquio, Shanghai, Cincinnati, Nashville i Chicago.

Ha sigut membre per oposició de la Banda Municipal de San Sebastián, Conservatori de San Sebastián, Orquestra Simfònica de Bilbao i Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Ha sigut Director de la Societat Musical Eslava d'Albuixech.

Actualment, és Professor de la Banda Municipal de València. Les seues obres estan editades en Catalana d’Edicions Musicals (Barcelona), Arts i més (València), Blas-Basen (Estocolm, Suècia) i Tot per l'Aire (València) i s'han interpretat a Europa, Amèrica, Austràlia, el Japó, la Xina i Corea. És membre de SGAE, WASBE i M. I. Acadèmia de la Música Valenciana.

Ha rebut el guardó Fennell Special Prize en The First Tokyo Kosei Wind Orchestra Composition Competition el 2006, el Premi SACEM, el Tercer Premi del Concurs de Composició de Coups de Vents 2008 a Lille (França), i també ha sigut finalista en el segon concurs de composició Frank Ticheli a Nova York (EUA, 2009).

El 2013, va ser nominat per la seua obra Phobos als Hollywood Music in Media Awards (Los Angeles, EUA) i, el 2015, per El Jardín de las Hespérides.

El 2016, va obtindre el Premi Euterpe a la Creativitat Musical Simfònica, atorgat per la FSMCV, amb la mateixa obra.

Ha sigut convidat com a conferenciant sobre la seua obra per la Tokyo Kosei Wind Orchestra, la Middle Tennessee State University (MTSU), i la Berklee (València).