BRIGANTIA DE LOS VIENTOS

BRIGANTIA,
Deessa de la terra sagrada i del foc de la creativitat en la mitologia celta. Font de victòria i d'energia.
Verd és el seu crit d'alegria al començament de l'estiu. Ella és la plena floració de la Terra i el poder de la lluna nova.
En ella, totes les coses es duen a terme en un equilibri just, tots els elements es combinen per a crear el punt culminant de l'any de creixement i la fecunditat.
BRIGANTIA és la flama creadora de la vida. Seu és el foc de la forja,
BRIGANTIA beneeix els que segueixen la seua creativitat.

Brigantia de los Vientos, dissenyada en un moviment, amb diferències d'imatges màgiques que, traduïdes en sons - colors, se succeeixen a l'encalç de la descripció de la deessa.

Brigantia es una deessa triple, el 3 en la unitat, i aquesta triplicitat es troba en les intencions d'indicació dinàmica que suggereixen el discurs en trajecte de l'obra.

Ja que Brigantia és una divinitat del foc, el seu foc és triple, de sanació, de la forja i la farga, i també de l'espurna d'inspiració. És aquest foc de la inspiració que es mostra a través de la música, de la paraula, i que forja el temperament dels guerrers en la superació d'adversitats, mentre cura les ferides i troba l'espurna perduda en el nostre cos i ànima.

Aquest marc de mixtura de màgia i ritual, de pau i de focs ardents que s'eleven en remolins a l'infinit, es transmuta en so, en el dir de l'obra des dels seus eixos de construcció.

Brigantia de los Vientos, Estrena mundial en el V Congrés Iberoamericà de Compositors, Directors i Arreglistes de Banda Simfònica i Ensambles de Llíria (València). Félix Hauswirth: Director, amb la Banda de l'Ateneu Musical de Cullera, el dia 15 de juliol de 2013.