SOULFUL STONES

Encàrrec de la Blasorchester Siebnen (Suïssa) i del seu Director, el Sr. Blaise Héritier, per a participar en el Concurs Europeu de Bandes de Vent el 26 de maig de 2018 en el Teatre de Belles Arts de Brussel·les (Bozar).

Obra basada en cinc treballs arquitectònics d'Antoni Gaudí.

I- La Pedrera
II- Casa Batlló
III- Palau Episcopal d'Astorga
IV- Park Güell
V- La Sagrada Familia

Basada en el concepte descriptiu, utilitza motius conductors relacionats amb cada moviment:

(GAUDI: Sol-La-Do-Re-Mi)
(Casa MILA)
(GLASS: Sol-La-Sib)
(SOULS: Sib-Do-Sol-Sib)
(BLAiSE: Sib-La-Sol-Re)

i motius relacionats amb els clàssics, amb peces anteriors de l'autor, així com la introducció d'una peça popular relacionada amb les vinculacions socials del genial arquitecte.

A la manera de Quadres d'una exposició de Moussorsky-Ravel, Soulful Stones descriu la contemplació de cinc de les obres arquitectòniques més significatives de l'artista Antoni Gaudí.

1- Smoke Stones (La Pedrera)

Amb la seua forma fumejant, és descrita, en principi, per les formes abstractes dels balcons i, progressivament, per tota la seua forma exterior i interior, amable i grandiosa.

2- Bones & Sharks (Casa Batlló)

Apareix poderosament con un gran esquelet en la base i, en la part central, uns balcons que es podrien descriure com mandíbules.

3- The Glass Palace (Palau Episcopal d'Astorga)

Edifici clàssic junt a la Catedral d'Astorga (Lleó). Moviment intimista i seccional.

4- The Garden of Souls (Park Güell)

Capricioses formes de cases èlfiques, dragons de mosaic i viaductes són els conductors musicals d'aquest moviment.

5- The Cathedral (La Sagrada Familia)

Variacions introductòries ens portaran a través del temps durant el qual es va prolongar la seua construcció per a fer-nos descobrir l'interior, mentre som conduïts pel tema principal (variació de la derivació musical del cognom de l'arquitecte) juntament amb una peça popular que representa el caràcter social de Gaudí.